Metal-As: Posvećenost izvrsnosti

U Metal-asu strastveni smo u izradi visokokvalitetnih metalnih proizvoda i pružanju izuzetne usluge kako bismo osigurali zadovoljstvo naših kupaca i kontinuirani uspjeh. Vjerujemo u mogućnost stvaranja atmosfere povjerenja i saradnje koja utire put trajnim partnerstvima i izuzetnim postignućima.

Partneri koji nam vjeruju:

Pregled

Osnovan 1997. godine, Metal-as izrastao je u renomiranu kompaniju koja radi na projektima širom Evrope iz našeg centra u Visokom, Bosni i Hercegovini. Visoko je poznato po svom industrijskom naslijeđu koje ima duboke korijene u zanatstvu i inženjeringu, što nam je omogućilo neprocjenjive resurse i stručnost kroz vješte zanatlije, tehničare i industrijske stručnjake.

Prvobitno osnovan kao mala radionica specijalizirana za instalacije centralnog grijanja, Metal-as se širi u punopravni proizvodni pogon. Danas naša kompanija nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda, uključujući čelične ograde, kupaonske radijatore i trajnožareće kotlove na čvrsto gorivo.

Naša tvornica nalazi se u slobodnoj zoni, u gradu Visoko i smještena je u proizvodnom pogonu od 2.500 kvadratnih metara. Svi naši proizvodni procesi vođeni su sistemom upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001-2015. Posjedujemo certifikaciju i prolazimo redovne provjere od strane eminentne certifikacijske kuće SGS.

Naša lokacija u Visokom jako je atraktivna zbog blizine evropskih tržišta. Pristup glavnim autoputevima i sistematizovana logistika  omogućava nam efikasan i brz transport naših proizvoda do gradova širom Evrope.

Naši proizvodi usklađeni su prema domaćim zahtjevima koje su izdale relevantne bosanskohercegovačke institucije. Pored garancije za proizvode u skladu s našim uvjetima, Metal-as također pruža i post-garantni servis, održavanje i zamjenu proizvoda (staro za novo) uz minimalne troškove za krajnjeg korisnika.

U sklopu naše fabrike postavili smo izložbeno-edukativni centar u kojem posjetioci mogu dobiti bitne informacije, doživjeti praktične demonstracije i testirati sve proizvode iz našeg asortimana.

Kako smo rasli i razvijali se naša nepokolebljiva strast i posvećenost isporuci izuzetnih proizvoda kao i način usluge privukli su veliku pažnju. Ova posvećenost pri razumijevanju i rješavanju individualnih potreba naših klijenata pružila nam je priliku za izgradnju dugoročnih odnosa izgrađenih na temeljima povjerenja na koje se naslanja odlična saradnja i na koncu dolazi obostrani uspjeh. Danas, možemo istaći da se ponosimo povjerenjem partnera širom Evrope, stalno težeći ka izvanrednosti i inovaciji u svemu što radimo.

Osnovne vrijednosti

U Metal-asu vjerujemo u skup vodećih principa koji obuhvataju svaki aspekt našega posla:

Fokus na kupcu

Prioritet nam je zadovoljstvo naših kupaca i radimo na otvorenoj komunikaciji kako bismo izgradili trajne odnose utemeljene na povjerenju.

Kvalitet i izvrsnost

Fokusirani na izvanrednost investiramo u naprednu tehnologiju i održavanje strogih standarda kvaliteta.

Povećanje radnih mjesta i razvoj zajednice

Pridajemo veliku važnost pozitivnom radnom okruženju te kako bismo spriječili odlazak mladih ljudi podržavamo rast našega tima i angažujemo lokalne potencijale.

Inovacija i prilagodljivost

Prihvatajući promjene i podstičući donošenje kreativnih rješenja problema, ostajemo vodeći u industrijskom napretku.

Integritet i transparentnost

Pridržavamo se najviših etičkih standarda u svim našim interakcijama osiguravajući poštenje i iskrenost u našim poslovima.

Efikasno upravljanje resursima

Fokusirajući se na ekonomsku odgovornost, promišljeno ulažemo i raspoređujemo resurse za poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga.

Metal-As: Provjerena sigurnost

U Metal-As pridržavamo se industrijskih standarda za kvalitet, sigurnost i učinak. Da bismo ispunili, ali i premašili visoka očekivanja naših klijenata, naši proizvodi prolaze stroga testiranja i procese certifikacije.
Dobili smo niz renomiranih certifikata, koji uključuju:

  • CE oznaka, označava usklađenost naših proizvoda sa evropskim standardima.
  • TÜV SÜD certifikat, potvrđuje našu posvećenost kvalitetu i sigurnosti.
  • SGS certifikat, potvrđuje usklađenost naših proizvoda sa međunarodnim standardima.
  • EN 442 certifikat, pokazuje da naši proizvodi ispunjavaju stroge zahtjeve za učinkovitost i efikasnost.

Osim toga, dobili smo priznanje od Mašinskog fakulteta u Sarajevu i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu za naše testove tolerancije pritiska. Ovi certifikati i priznanja ne samo da dokazuju naš kvalitet, već i našim klijentima ulijevaju povjerenje prilikom ulaganja u naše proizvode.

Odgovornost prema zajednici

U Metal-asu veoma ozbiljno shvatamo svoju odgovornost prema zajednici. Ulaganjem u lokalne potencijale i pružanjem prilika za karijeru pomažemo u jačanju naše zajednice i doprinosimo svjetlijoj budućnosti Bosne i Hercegovine. Pridajemo važnost potencijalu članova našega tima, nudeći im resurse, podršku i mogućnosti koje su im potrebne za profesionalni i lični razvoj.

Vjerujemo da osposobljivanjem naših zaposlenika i podržavanjem njihovog razvoja možemo spriječiti odliv mozgova te zadržati vrhunski potencijal u našoj zemlji. Ovo ne samo da koristi našoj kompaniji i lokalnoj ekonomiji, već i osigurava nastavak bogatog industrijskog naslijeđa i zanatstva po kojem je naš kraj poznat.

Našim kontinuiranim razvojem istražujemo načine kroz koje možemo pružiti podršku novim generacijama industrijskih stručnjaka. Njegujući jake odnose unutar naše zajednice, doprinosimo njenom ukupnom prosperitetu te stvaramo pozitivan utjecaj koji ostavlja trag u cijelom regionu.

Naš put naprijed

U Metal-asu, naša misija je biti vodeći u sektoru proizvodnje metala, stvarajući izuzetna metalna rješenja koja pospješuju napredak i inovaciju. Radimo na proširenju portfolija naših proizvoda, te pružanju najsavremenijih prilagođenih rješenja koja zadovoljavaju rastuće potrebe naših klijenata, industrije i tehnološkog okruženja.

Kontinuiranim ulaganjem u najsavremeniju tehnologiju i podržavanjem izvanrednih potencijala radimo na putu jačanja statusa pouzdanog partnera u industriji metala.

Započnite razgovor

Želite li saznati više? Naš posvećeni tim tu je da se posveti isključivo vama i vašim idejama. Ne ustručavajte se obratiti nam se s pitanjima ili upitima – radujemo se saradnji na vašim projektima.

Email:

info@metalas.ba

Kopiraj

Telefon:

+387 32 735 537

Poziv

Adresa:

Kakanjska 4
Visoko 71300
Bosna i Hercegovina