Go to Top

O nama

Metal-as d.o.o. – Tvornica radijatora i kotlova Visoko je osnovana 1997 god kao obrtnička radnja za montažu centralnog grijanja. Danas je  Metal-as d.o.o. jedina tvornica u Bosni i Hercegovini koja u svom proizvodnom programu ima integralnu proizvodnju:

-Aluminijskih radijatora

-Kupaonskih radijatora

-Čeličnih pločastih (panelnih) radijatora

-Kotlova na kruto gorivo (20-100)kw

Naša tvornica je locirana u Slobodnoj zoni Visoko u vlastitom proizvodnom prostoru površine 2500 m2. Svi proizvodni procesi unutar našeg društva su određeni sistemom upravljanje kvalitetom u skladu sa međunarodnim normama standarda ISO 9001-2008 za što posjedujemo certifikat i redovni audit od eminentne Njemačke certifikacijske kuće TÜV.

Naši proizvodi također imaju domaću atestnu dokumentaciju izdatu od nadležnih BiH institucija. Uz garanciju za svaki naš proizvod prema uslovima iz garantnih listova, naše društvo je također omogućilo servis, održavanje ili zamjenu proizvoda (staro za novo) u post garantnom vremenu, uz minimalne troškove za krajnjeg korisnika.

Osim navedene proizvodne djelatnosti, mi smo također i ovlašteni zastupnici renomiranih kompanija koje se bave proizvodnjom industrijskih kotlova veće snage (100 000 – 1 200 000) Kcal sa automatskim doziranjem uglja.

U sklopu naše tvornice nalazi se izložbeno – edukacijski centar gdje se uz osnovne informacije, praktične probe i testiranja mogu i kupiti pojedini naši proizvodi po tvorničkim cijenama.