Go to Top

Aluminijski radijatori

elegance

Radijator „ELEGANCE“ proizvod je vlastitog razvoja. Nastao je kao rezultat višegodišnjeg istraživanja Tvornice „Metal-as“ d.o.o. u oblasti toplinske tehnike i prilagođavanja novim zahtjevima tržišta. Izrađen od aluminija koji ima izvanredne toplinske karakteristike, visoku otpornost na koroziju, omogućava znatnu uštedu energije uz odličan estetski izgled.

Naše višegodišnje iskusto u izradi aluminijskih radijatora i visoki tehničko-tehnološki zahtjevi u proizvodnji garancija su visoke kvalitete i dugotrajnosti proizvoda. Naša tvornica daje garancijski rok od 10 godina na svaki članak aluminijskog radijatora „ELEGANCE“.

Radijator „ELEGANCE“ pored izvanrednih funkcionalnih karakteristika ima i besprijekoran estetski izgled. Pored svoje osnovne funkcije služi kao dekorativni element  u prostoriji. Oblik i estetski izgled radijatora su detaljno osmšljeni i dizajnirani da olakšaju strujanje zraka te da se poveča učinkovitost radijatora i uštedu energije, također ovaj dizajn omogućava lakše čišćenje unutrašnjih i vanjskih dijelova radijatora.

Najznaćajnije karakteristike radijatora „ELEGANCE“: velika ušteda energije, mala masa, mala zapremina vode, zanemarivi gubitci energije, jednostavnost prilikom rukovanja i montaže radijatora. Montaža radijatora na sistem grijanja moguća je na klasični način sa strane (ventil i pod ventil), lijevi i desni priključak (ventilska izvedba sa H-blokom), i priključak u sredini radijatora (ventil sa uronskom cijevi).

Radijatori se isporučuju u standardnoj bijeloj boji, ili u željenoj boji prema RAL karti, i u količini prema specifikaciji kupca sa svim potrebnim elementima za montažu.

modex1tabelaal